Kar Yağmur Yağarken Okunacak Dualar

Allâh’ım! Bol ve faydalı bir yağmur eyle. (Hadis Ebû Dâvud)
Resûlullah (sav.) Efendimiz şu şekilde buyurdu: “Müslüman birey için üç vakit vardır, onlarda dua ederse, sıla-i rahmi kıran ve günah olan bir şey taleb etmedikçe, kendisine kesinlikle icabet edilir: Namazda müezzin ezan okurken, ezanın bitmesine dek, savaşta iki taraf karşılaşınca Yüce Mevlam aralarında hükmedinceye kadar, yağmur yağdığı zaman duruncaya dek .”

Kar ve yağmur yağarken;
Kendi duyacaginiz kadar bir sesle 4 kere Ya Rabbi diye seslenin, gökyüzündeki rahmet kapilari acilir ve dua edin.
Kendi duyacaginiz kadar bir sesle 3 kere Erhamerrahimin diye seslenin, gökyüzündeki rahmet kapilari acilir ve dua edin.

Yağmur yağarken,tekvir suresini okuyan kimse,Allahdan ne murad ederse bi iznillah kabul edilir. Ayrıca: Bir yerde yada kimsede büyü olduğu düşünüşüyorsa tekvir suresinin tamamı okunursa ,Cenabı Hakk saklı olan büyü veya sihrin yeri gösterir. Kendisinde büyü olduğu düşünülen kimseye bu süre’i celile nin tamamı oknursa büyünün tesiri kalkar. Bu sureyi okurken,yardım ve inayetin Allahü teala dan olduğu unutulmammalıdır. Dünya ve ahiret hususunda selamette olmak isteyen bu sureyi okumaya devam etsin.

Yağmur yağarken bir yere oturarak 7 kere Tekasür süresi okumak kişi sonsuz manevi faydalar sağlar.
Kevser süresi her ne hacet olursa olsun yağmur yağarken (100) defa okumak çok faydalıdır.

Başka bir rivayete göre ise; Balık sahibi (Yûnus’)un, balığın karnındaki duasını, yağmur yağdığı vakitler okunması tavsiye edilmiştir. Okunuşu: lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü mine’z-zâlimîn Anlamı: Allah’ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni eksik sıfatlardan tenzih ederim, hakikaten ben zalimlerden oldum. Bu dua ile dua eden hiçbir Müslüman yoktur ki Allah onun talebini bu dua amacıyla kabul etmiş olmasın.

Bir rivayete göre İmam Sadık (a.s) şu şekilde buyurdu: ‘İmam Ali, senenin ilk yağmuru yağdığı zaman başının, yüzünün ve elbisesinin ıslanması için hemen yağmurun altına koşardı. Kendilerine yağmurdan korunup, ıslanmamak için üstü kapalı yağmur değmeyen bir yere gitmesini söylediklerinde ‘Bu Yüce Rabbimin arşına yakın olan sudur.’diye buyururdu.

kAR

Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
"Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski